Mászókötélpálya épül a kalandra vágyóknak a CsabaParkban

Zajlanak a fejlesztések a CsabaPark Körte sori oldalán, készülnek a kalandparki elemek, mint a mászókötélpálya, a mászófal, valamint a drótkötélpálya, amely a tó felett ível majd át. A dombon kap helyet a kilátó mellett a hófánkpálya és a síoktatópálya. A tervek szerint az attrakciókon jövő tavasztól lehet majd szórakozni, élményekkel gazdagodni.

A Körte sori tó körüli sétány mellett több munka van folyamatban – ismertette ifjabb Szabó Tamás, a kivitelező cég, a Galéria Invest Kft. ügyvezetője. Megmutatta, hogy milyen attrakciók készülnek, és sorolta, hogy azokról mit lehet tudni, milyen élményeket biztosítanak majd az érdeklődőknek.

A színpad környékén, ragyogó erdei környezetben készül a mászókötélpálya, és ennek immár állnak is az oszlopai.

Összesen tizenhat 8 méter magas, legalább 30 centiméter átmérővel bíró fenyőoszlopot szúrtak le a területen. Ezek segítségével alakítanak ki külön a felnőtteknek és külön a gyerekeknek egy-egy pályát, a két pálya összesen több mint negyven szakaszból áll majd.

Ennek szomszédságában épül meg a mintegy 16 méter magas mászótorony és a hozzá kapcsolt kiszolgáló épület, ahol tárolható a kalandparkhoz szükséges eszközök egy része. A létesítmény acél vázszerkezeten faburkolattal készül. A torony három oldalát vehetik majd birtokba az élményekre vágyók, tehát egyszerre hárman mászhatnak. Azzal, hogy a fogások változtathatók lesznek, kialakíthatók könnyebb és nehezebb, azaz kezdőknek és haladóknak szóló pályák egyaránt.

A tó mellett, de a mászókötélpályától és a mászótoronytól pár méterre ugyancsak zajlik a munka, itt lesz a drótkötélpálya fogadó állomása.

A drótkötélpálya – vagy más néven canopy-pálya – a domb tetejéről, az ott megépülő, indítótoronyként szolgáló kilátóból indul, átível a víz felett, és a fogadótoronyban ér véget. Elmondta, a drótkötélpálya 270 méter hosszú lesz, egyszerre egy érdeklődő csúszhat egy heveder segítségével, teljesen biztonságos körülmények között.

Amíg a fogadótorony 8,5 méter magas, addig a legkiemelkedőbb részén 15 méter magas dombra épülő, gombaszerű kilátó pedig több mint 14 méter magas lesz. Elkezdődtek a fogadótorony és a kilátó munkálatai is.

Közben halad a munka a domb lejtőin, több színes cédula jelzi, hogy a műanyag borítású síoktató- és hófánkpályák hol kapnak helyet.

A domb felső részére kerül a hófánkpálya, ami egyenes és íves, egyenként 45-45 méter hosszú pályákat jelent. Készül mellé egy csaknem 50 méteres, futószalagszerű mozgószőnyeg, ami viszi majd az eszközöket és a látogatókat egyaránt, így a csúszdázók folyamatosan, egymás után többször is élvezhetik az elemet.

A domb középső, a munkálatok során vízszintesre egyengetett részén elhelyeznek egy 20 négyzetméteres, górészerű tárolót, oda kerülnek a síoktató- és hófánkpályához szükséges eszközök. A 600 négyzetméteres síoktatópálya a domb alsó részén talál otthonra, itt a síeléshez szükséges alapokat ismerhetik meg az érdeklődők. Ehhez szintén készül egy 50 méter hosszú felvonó.

Jövő tavasztól vehetik birtokba

A városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője, dr. Sódar Anita elmondta, hogy a munkálatok megfelelő ütemben haladnak. Amint azok befejeződnek, következik a műszaki átadás-átvételi eljárás. Ugyanakkor azt szintén figyelembe kell venni, hogy az elemek jelentős részét csak kedvező időjárási körülmények között lehet használni. Mindezek alapján az attrakciókat várhatóan jövő tavasztól vehetik birtokba a kalandvágyók.

Hozzátette, a Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztés keretében felszereléseket is vásárolnak. Eddig megérkeztek a síoktató- és hófánkpályához kapcsolódó eszközök. Megjött a rendezvénysátor, a tóhoz a csónak, a vízibicikli, az izgalmas látványt nyújtó úszó szökőkút, de beszereztek egy kistraktort is pótkocsival és szárzúzóval. Az aktív turisztikai attrakciók biztonsági felszereléseinek beszerzése most van folyamatban.

Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Tájékoztatjuk, hogy a honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, érdekében cookie-kat alkalmazunk.