198 gyermek emelkedett a magasba. (Fotó: Hidvégi Dávid/BMC)

198 gyermek emelkedett a magasba a CsabaParkban

A "Gyereket a magasba" eseménysorozat békéscsabai állomásán több százan vettek részt a CsabaParkban szombat délelőtt.

Szombat télelőtt gyerekzsivaj töltötte meg a CsabaPark feletti étert, ugyanis a "Gyereket a magasba" rendezvénysorozat békéscsabai programjaira több száz család apraja (és persze nagyja) látogatott el.

– Nagy esemény volt a mai, amely a Családbarát Magyarország támogatásával, illetve a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom helyi szervezetének rendezésében jött létre. A gyermekeknek szóló program ugyan szombat délelőtt zajlott, de a rendezvényünk a kétnapos lecsófesztivállal is kibővült – mondta el Herczegné Számel Annamária szervező, mozgalom békéscsabai képviselője.

A 9-től 12 óráig tartó ingyenes rendezvényen a Dogland Alapítvány terápiás kutybemutatójától Hevesi Imre gyermekműsorán át BMZ festőszakköréig számtalan programot találhattak maguknak az éredklődők. És hogy miért "kell" magasba emelni a gyermekeket?

– Négy évvel ezelőtt a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom szervezői azal az ötlettel álltak elő, hogy mi lenne, ha így mutatnánk meg, mennyire fontos és értékes számunkra a gyermek. Szombaton összesen 198 gyermeket emeltünk a magasba egyszerre! Külön öröm volt, hogy nemcsak szülők, de nagyszülők is érkeztek, így sok esetben három generáció vett részt egy-egy programon – foglalta össze Herczegné Számel Annamária.

A festőszakkört koordináló Baji Miklós Zoltán, vagyis BMZ is a program fontosságáról vallott.

– Ha csak tehetem, részt veszek a különböző családi programokon. Hozzám egyébkét is közel állnak a gyermekek, illetve a velük való foglalkozás. A lényeg itt is a szabad alkotási lehetőség volt. A gyerekek festőállványokon tudtak dolgozni,  amelyre egyébként nem biztos, hogy mindenkinek lehetősége adódik ebben a korban. Állványon egyébként nehezebb is festeni, hiszen meg kell tanulni a helyes ecsettartást és a festék hígításának arányait is – emelte ki BMZ.

A szombat rendezvényen a felsoroltakon kívül kézműves foglalkozások, logikai játékok, akadálypálya és természetesen játszótér is várta a gyermekeket.

Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

Tájékoztatjuk, hogy a honlap működésének biztosítása, látogatóinak magasabb szintű kiszolgálása, érdekében cookie-kat alkalmazunk.