Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 1,060 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A Csaba Park II. ütemű beruházásának a célja, hogy további elemekkel bővítse a korábban megvalósított projekt fejlesztéseit, és maximálisan kiaknázza a békéscsabai Parkerdő, mint fesztiválhelyszín egyedi lehetőségeit, a benyújtott pályázatnak megfelelően.

 

A projekt fő elemei

Körte sori fogadóépület (Bormúzeum)

A CsabaPark 40 hektáros területének fogadóépülete biztosítja majd a látogatói kényelmet. A Körte sor felől a Parkerdő területére belépve olyan épülethez ér a látogató, ahol helyet kap egy interaktív bemutató tér, amely a kilátogató számára a borkészítés hagyományait mutatja be. Az épület továbbá ellátja az egész Park információs feladatait, és kulturális rendezvényeknek, kiállításoknak, koncerteknek, illetve gyermekfoglalkozásoknak ad majd helyet.

Látogatóközpont (Pálinkamúzeum)

A Látogatóközpont több szempontból is fontos része a fejlesztésnek. Az épület egyrészt egy olyan központi eleme lesz a CsabaParknak, amelyben a pálinkakészítés hagyományait bemutató kiállítás kap helyet. A múzeum továbbá a Parkba látogatók részére egy tájékozódási pontot is jelent, alkalmas lesz konferenciák, bemutatók, rendezvények megtartására, de a Csabai Kolbászfesztivál hangulatát idéző csapatépítő tréningeknek is otthont adhat.

Szabadtéri Fesztiválhelyszín és gyalogos sétány kialakítása

A Parkerdő elérhetősége és természeti adottságai miatt is kitűnően alkalmas helyszín szabadtéri zenei- és kulturális nagyfesztiváloknak. E projektelemek megvalósulásával javul a rendezvényközpont elérhetősége, és a CsabaPark a csapadékos és hidegebb évszakokban is több programnak adhat majd otthont.

A projektelem fejlesztésével a Fesztiválcsarnok két oldalról szabadtéri sátrak felállítására alkalmas területtel egészül ki.

A rendezvényhelyszín bővítésével és a magas színvonalú kiegészítő infrastruktúra kiépítésével a CsabaPark visszavonhatatlanul felkerül az országos turisztikai desztinációk térképére, amely hozzájárul a helyi turizmus fellendítéséhez, illetve munkahelyek teremtéséhez.

A tervek szerint a szerződéskötést követően október közepéig a munkaterületet is átveszi a kivitelező, a beruházáshoz tartozó munkálatok pedig várhatóan 2018. októberében érnek véget.

További információ kérhető:      bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

Megosztás: