A Kolbászudvar látogatóközpont valamennyi egysége ezer szállal kötődik a város hungarikummá minősített termékéhez, a Csabai kolbászhoz, annak múltjához és jelenéhez.

A Kolbászmúzeum kiállítótere a kolbászkészítés történetét, tradicionális eszközeit mutatja be modern, interaktív eszközökkel. A Kolbászudvarban lévő látvány-kolbászműhelyben nyomon követhetők a sertésfeldolgozás és kolbászkészítés korunkban alkalmazott eljárásai, sőt lehetőség nyílik arra is, hogy interaktív módon akár a látogatók is bekapcsolódjanak a kolbászkészítés folyamatába, vagy részesei lehessenek egy hagyományos disznótornak.

Aki pedig a csabai ízeket szeretné megkóstolni, megteheti ezt a 100 fő befogadására alkalmas étteremben, ahol a hagyományos csabai disznótoros ételek (pl. hurka, kolbász, cigánka, kiszely leves) széles kínálata várja az ínyenceket.

Mindehhez autentikus környezetet kínálunk a Kolbászudvarban. Az épületek külső megjelenése és belső bútorzata a csabai szlovák néphagyományok jegyeit viselik magukon. Megfigyelhetők itt az előtornácos (szlovákul „podsztyenás”) ház építészeti sajátosságai, de az étterem autentikus faragott bútorai is a régmúltat idézik.